Tag: gotowanie

Lip
09

Urządzenie do gotowania na parze Każda kuchnia wyposażona jest w sprzęty służące do gotowania. Mowa tutaj głównie o garnkach, patelniach wszystko to, na czym przygotowujemy nasz posiłek. Tradycyjne metody obróbki polegają na gotowaniu potrawy lub smażeniu. To drugie jest dla naszego zdrowia najgorszym rozwiązaniem, dlatego też wciąż poszukuje się lepszych rozwiązań, zdrowszych. Na przeciw wielu oczekiwaniom wyszły na pewno urządzenia do gotowania na parze. Jest to swego rozdaj nowość na rynku, ale już zdobyła rzesze klientów. Coraz większa świadomość ludzi, co do właściwego odżywiania się powoduje zmianę nawyków żywieniowych oraz samej techniki ich przygotowania. Posiłki muszą być smaczne, ale nie tłuste czy ostre. Wszyto to daje nam urządzenie do gotowania na parze. Sprzęt wyposażony jest w kilka części, tak zwane sita, na których umieszczamy produkt. Może być nim wszystko od ryżu po mięso czy warzywa. Co ważne podczas jednej obróbki cieplej można ugotować na parze kilka zestawów jednocześnie nie martwiąc się tym, że przejdą swoim zapachem. Po ugotowaniu potrawy są smaczne i co ważne zdrowe. Gotowanie na parze nie niszczy w potrawach cennych witamin i powoduje, że są bardzo zdrowe i pożywne, nic dziwnego, że coraz więcej ludzi po nie sięga.

Cze
21

Kuchenki Nie ma kuchni, która zdołała obyć się bez kuchenki. Dzięki nim możemy dokonywać w naszych produktach obróbki cieplnej, czyli gotować, smażyć czy piec. Opcji na zastosowanie kuchenki jest wiele. Dziś żadna pani domu nie wyobraża sobie życia bez udziału kuchenki. Rozwój techniki spowodował, że możemy wybierać pomiędzy rożnymi typami tych sprzętów, mogą mieć nowoczesny i różny wygląd, ale też i źródło zasilania. Tradycyjna kuchenka zasilana była gazem, był to tani sposób, ale niezbyt wygodny, ponieważ wymagał naszego nadzoru i wymiany zużytej butli. Obecne czasy pozwalają bardziej komfortowo korzystać z kuchni. W tym celu możemy wybrać kuchenkę elektryczną. Ta działa bez zarzutu, jest wygodna w użyciu, jedynym jej mankamentem jest zasilanie, które ma swoją cenę. Kuchenki są wspaniałym wynalazkiem dwudziestego wieku pozwalają nam szybko i efektownie przygotować posiłek, co ważne możemy wykonywać kilka posiłków na raz. Do tego celu mamy zestaw czterech palników oraz piekarnik. Oprócz tradycyjnego modelu można zakupić już same płyty elektryczne. Są one ciekawym rozwiązaniem, ponieważ zajmują mniej miejsca i lepiej się prezentują. W takiej opcji jest możliwość dokupienia piekarnika i usytuowania go w dowolnym punkcie w kuchni.

Cze
16

Czajnik elektryczny Aby nasza kuchnia była w pełni funkcjonalna wymaga odpowiedniego wyposarzenia w sprzęty. To głównie dzięki nim wszelkie procesy termiczne oraz związane z obróbką żywności będą przebiegały sprawnie i w szybkim czasie. Sprzętem, który możemy spotkać w każdej kuchni jest nie wątpliwie czajnik. Mamy w tej kwestii do wyboru dwie wersje, czyli postać tradycyjnego czajnika podgrzewanego gazem lub elektryczny. Ten drugi cieszy się coraz większym powodzeniem, ponieważ posiada kilka zasadniczych zalet. Po pierwsze czajnik ten lepiej wygląda i może stać w dowolnym punkcie naszej kuchni. Czajnik posiada stacjonarną stopę, która stanowi źródło zasilania. Poza walorami estetycznymi czajnik taki jest bardzo bezpieczny. Nie ma tutaj ryzyka spalenia czajnika, ponieważ po zagotowaniu wody czujnik powoduje wyłączenie całego sytemu. Kolejnym atutem czajnika elektrycznego jest szybka i wydajna praca. Woda podgrzewana jest za pomocą specjalnych grzałek, które szybciej doprowadzają wodę do wrzenia. Oszczędzamy dzięki temu sporo czasu. Czajnik elektryczny posiada banalny panel sterowania, może go obsługiwać nawet dziecko i co ważne bardzo łatwo go utrzymać w czystości. Czajnik elektryczny króluje w większości polskich kuchen.