Maj
31

Frytkownica Sposoby odżywania zmienia się, co jakiś czas, niestety ze szkodą dla nas. Lubimy jadać tłusto szybko i smacznie, dlatego też przejadamy się i źle odżywamy. Najlepszym pokarmem jest coś szybkiego niewymagającego długiego siedzenia w kuchni. Takie możliwości daje nam frytkownica. Jest to nic innego jak rodzaj dużego pojemnika, w którym możemy smażyć produkty, najczęściej trafiają tutaj frytki, ale nie tylko. We frytkownicy można piec pączki, ryby, mięsa, co tylko chcemy. Zasada działania sprzętu jest banalna, produkt wkładamy na sito urządzenia, po czym zanurzamy w głębokim oleju. Tak przygotowane potrawy w kilka minut nadają się do spożycia. Czy jednak są dla nas wartościowe? Dietetycy ostrzegają, że spożywanie tłustych potraw wcześniej czy później odbije się na naszym zdrowiu. Potrawy z frytkownicy uwielbiają szczególnie najmłodsi, frytki królują nie tylko, jako danie obiadowe, ale przede wszystkim kolacje ciężkostrawne. Frytkownica jest przydatnym urządzeniem, ale wtedy, kiedy jest użytkowana z głową. Każdy taki sprzęt posiada specjalne filtry, ale mimo to podczas smażenia ulatnia się z frytkownicy tłuszcz i dym watro, dlatego też używać ją pod okapem albo przy oknie, aby nie nagrzewać nadmiernie pomieszczenia.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes