Kategoria: AGD

Lip
19

Toster Kuchnia jest wyjątkowym miejscem, to tutaj wykonujemy wszystkie posiłki podczas dnia i uczymy się nowych propozycji kulinarnych. Szczególnie bardzo lubią przebywać tutaj panie, które kochają gotować. Obecna kuchnia to potrawy szybkie mało kaloryczne i smaczne. Mało, kto ma dziś czas i chęci na długie wystawianie przy kuchni. Jedną z propozycji na szybki posiłek są tosty. Moda na nie przywędrowała do polski z zagranicy a konkretnie z Ameryki. Tak przekąski te serwowane są na różne okoliczności i pory dnia. Aby konać sandwicza, czyli kanapkę musimy w domu posiadać toster. Urządzenie to składa się z dwóch części połączonych ze sobą. Całość zasilana jest elektrycznie. Wystarczy tylko kanapki umieścić wewnątrz urządzenia i poczekać kilka chwil, aby się zapiekły. Sama obsługa urządzenia jest banalna wystarczy podłączyć je źródła zasilania i odczekać aż lampka na tosterze zapali się na zielono. Tostery są bardzo ciekawymi sprzętami, ponieważ są nie drogie i proste w obsłudze. Co ważne pozawalają w kilka minut stworzyć ciekawy i smaczny posiłek. Jest on także zdrowy, ponieważ kanapki są opiekane bez udziału tłuszczu. Toster pojawił się stosunkowo nie dawno na ryku polskim, zdobył już ogromną popularność.

Lip
11

Zmywarka Rozwój techniki sprawia, że możemy czynności wykonywać szybciej i dokładniej. Nie wątpliwym cudem techniki, jeśli chodzi o sprzęty do kuchni są na pewno zmywarki. Dzięki nim panie nie muszą już spędzać wielu godzin myjąc naczynia po większej imprezie, ponieważ robi to za nie specjalne urządzenie. Zmywarka jest fenomenem nie dość, że zajmuje mało miejsca to do tego jest tania w eksploatacji. Dowiedziono naukowo, że przy zwykłym myciu naczyń zżuwamy więcej wody bieżącej i detergentów. Przekłada się to na nasze rachunki oraz zniszczone chemią dłonie. Tym czasem mały sprzęt, jakim jest zmywarka jest ekonomiczny i szybki. W urządzeniu mamy do wyboru kilka rodzajów zmywania, wszystko dostosowujemy do typu zabrudzeń, jakie aktualnie występują. Dzięki zmywarce w kilka minut sterta talerzy jest czysta oraz lśniąca. Efekty są zdumiewające szczególnie widać to na szkle, które po myciu mechanicznym nabiera połysku i blasku. Aby zmywarka pracowała solidnie potrzebuje tylko dostępu do wody oraz prądu, ponieważ jest to urządzenie elektryczne. Dostęp do wody będzie najlepszy, jeśli urządzenie ustawimy przy zlewie. Zmywarka jest obecnie najbardziej rozpowszechnionym sprzętem kuchennym, daje ogromny komfort oraz wygodę każdej gospodyni domowej.

Lip
10

Wydajny okap Wyposażenie każdej kuchni jest sprawą indywidualną, to my sami wiemy, jakie sprzęty są nam niezbędne. Są jednak takie urządzenia, bez których nie mogą objeść się wszyscy, należą do nich nie wątpliwie okapy. Zadaniem okapu jest usuniecie z pomieszczenia nadmiaru pary, jaka powstaje podczas gotowania smażenia czy duszenia potraw. W ciągu dnia okap potrzebny jest nam bardzo często, ponieważ nawet zwykłe sporządzenie obiadu wymaga sporego czasu. Asymilacja nadmiaru wody i pary jest bardzo ważna, ponieważ nadmiar może prowadzić do wilgoci a w konsekwencji nawet do grzyba. Dobrze dobrany okap do kuchni powinien zapewnić przefiltrowanie powietrza nawet sześć razy na godzinę. Nowoczesne okapy mają już nawet funkcje dziesięcio krotnego filtrowania w ciągu godziny, są one nowszej generacji i wspaniale spisują się w pomieszczeniu kuchennym. Jeśli chodzi o wielkość urządzenia dobrze, aby był większy niż kuchnia wówczas jest wstanie wyłapać większe pokłady pary i dymu. Może pracować nawet na słabszym programie a i tak spełni swoją funkcję. Jedynym mankamentem okapów jest utrzymaniem ich w czystości. Nadmiar pary sprzyja osadzaniu się drobinek tłuszczu, które znakomicie przyciągają kurz, jaki brud. Okapy należy często myć i wymieniać w nich filtry.

Lip
09

Urządzenie do gotowania na parze Każda kuchnia wyposażona jest w sprzęty służące do gotowania. Mowa tutaj głównie o garnkach, patelniach wszystko to, na czym przygotowujemy nasz posiłek. Tradycyjne metody obróbki polegają na gotowaniu potrawy lub smażeniu. To drugie jest dla naszego zdrowia najgorszym rozwiązaniem, dlatego też wciąż poszukuje się lepszych rozwiązań, zdrowszych. Na przeciw wielu oczekiwaniom wyszły na pewno urządzenia do gotowania na parze. Jest to swego rozdaj nowość na rynku, ale już zdobyła rzesze klientów. Coraz większa świadomość ludzi, co do właściwego odżywiania się powoduje zmianę nawyków żywieniowych oraz samej techniki ich przygotowania. Posiłki muszą być smaczne, ale nie tłuste czy ostre. Wszyto to daje nam urządzenie do gotowania na parze. Sprzęt wyposażony jest w kilka części, tak zwane sita, na których umieszczamy produkt. Może być nim wszystko od ryżu po mięso czy warzywa. Co ważne podczas jednej obróbki cieplej można ugotować na parze kilka zestawów jednocześnie nie martwiąc się tym, że przejdą swoim zapachem. Po ugotowaniu potrawy są smaczne i co ważne zdrowe. Gotowanie na parze nie niszczy w potrawach cennych witamin i powoduje, że są bardzo zdrowe i pożywne, nic dziwnego, że coraz więcej ludzi po nie sięga.

Lip
08

Mikrofalówka Rozwój techniki znacząco wpływa na nasze życie i komfort. Coraz częściej wytwarzane są sprzęty, które mają za zadanie pomóc nam w zwykłych domowych czynnościach, jednym z nich jest właśnie mikrofalówka. Urządzenie to do działania używa fal, które mogą w krótkim czasie podgrzać nasz posiłek. Jest to prawdziwa wygoda tym bardziej, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, wówczas wystarczy kilka minut, aby uszykować gotowe danie. Mikrofalówka oprócz podgrzewania potraw zamrożonych posiada też inne znaczące funkcje miedzy innymi można nią rozmrażać. Urządzenie to coraz częściej pojawia się w naszym domu, ponieważ jest bardzo komfortowe. Co jednak ze stroną zdrowotną? Czy mikrofalówką nie szkodzi naszym posiłkom? Wielu z nas zadaje sobie to pytanie, tym czasem badania naukowe dowodzą, że fale wytwarzane przez sprzęt są nie szkodliwe. Czasem potrawa z mikrofali jest nawet zdrowsza niż ta przygotowana tradycyjnie. Ponieważ podczas długiej obróbki, jaką jest gotowanie warzywa czy mięso tracą najwięcej cennych witamin. W mikrofali podgrzanie trwa zaledwie kilka chwil. Jest jednak jedna ważna zasad, o której musimy pamiętać, sprzęt źle znosi kontakt ze złotem, dlatego też wystrzegamy się pozłacanych talerzy czy innych miseczek.